Składniki:
3 piersi z kurczaka
5 łyżek oleju
2 cebule
3 łyżeczki przyprawy gyros
ewentualnie 10 pomidorków koktajlowych
cienkie plasterki boczku
Sposób przyrządzania:
Mięso opłucz, osusz i pokrój w plasterki. Wymieszaj olej z przyprawą gyros. Zalej mięso i wymieszaj. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Cebulę i boczek pokrój na cząstki, umyj pomidorki. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj cząstkę cebuli następnie pasek mięsa, boczek a na koniec pomidorek koktajlowy.
Grilluj 10-15 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?