Składniki na szaszłyk:
0,6 kg wieprzowo-wołowego mięsa mielonego
2 łyżki miodu
sól, szczypta mielonego imbiru
1 cukinia
1 łyżka oleju
1 łyżeczka natki pietruszki.
Składniki na sos:
0,50 kg jogurtu
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka szczypiorku.
Sposób przygotowania szaszłyków:
Ze wszystkich składników robimy masę mięsną. Formujemy klopsiki. Cukinię kroimy w grube plastry, każdy przekrajamy na pół. Nadziewamy na patyk na przemian cukinię i klopsiki. Szaszłyki kładziemy na folię aluminiową. Grillujemy kilka minut ze wszystkich stron.
Sposób przygotowania sosu:
Jogurt mieszamy z wyciśniętymi ząbkami czosnku i posiekanym szczypiorkiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?