Targi potrwają trzy dni, od środy do piątku włącznie. Wstęp bezpłatny, a atrakcji moc, więc każdy kto zajrzy w tym czasie (w środę i czwartek od godz. 10, w piątek od 8.30) do Hali Milenium będzie miał okazję zakosztować nie tylko wyjątkowej atmosfery tego hotelarsko - gastronomicznego święta.
Będzie też dosłowne kosztowanie tego, co w ramach pokazów przygotują m.in. specjaliści w serwowaniu steków z najlepszej, długodojrzewajacej wołowiny, czy trener Reprezentacji Polski Kucharzy Juniorów OSSKIC.
Gastro Hotel to także kilkudziesiąt stoisk prezentujących najnowsze urządzenia gastronomiczne, wyposażenie hoteli, restauracji, kawiarni itd. Te targi słyną także z profesjonalnych szkoleń, m.in. n a temat: marketingu w gastronomii (branding - jak skutecznie reklamować restaurację i zwiększyć obroty), optymalizacji kosztów energii, zarządzania wizerunkiem firmy, unikania nieuczciwych ofert przygotowania i wyposażenia pokoi hotelowych itd.
Wśród pokazów m.in. sukces gastronomiczny ze zdrowiem na talerzu. Podczas targów będzie też okazja do zakupu książki Jarosława Uścińskiego, p.t. „Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin”.
Jutro o godz. 10 ‚mocne” otwarcie - pokazy kulinarne z VIP-ami, wśród których zobaczymy m.in. prezydenta Kołobrzegu Janusza Gromka. Równolegle rozpocznie się pierwsze szkolenie:_marketing w Gastronomii. O godz. 10.30 pokaz przygotowywania steków z długodojrzewającej wołowiny; o godz. 11.30 - szkolenie: optymalizacja kosztów energii; godz. 12.30 - pokaz trenera Reprezentacji Polski Kucharzy Juniorów; 12.30 szkolenie: strategia marketingowa; 13.45 - pokazy kulinarne pod patronatem Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej; godz. 14 szkolenie: produkt i jego jakość.
Cały program niżej:
Środa 8 marca 2017 10.00 – 17.00
10.00 – uroczyste otwarcie targów – pokazy z VIP-ami
10.00 – 11.30 – Marketing w gastronomii. Branding jak skutecznie reklamować restaurację i zwiększyć obroty. Narzędzia. Szkolenie Agnieszka Hajbura Michałowska
10.30 – pokaz kulinarny Największy wybór steków w Polsce z najlepszej długo dojrzewającej wołowiny.
11.30 – 12.30 – Optymalizacja kosztów energii i gazu w obiektach HoReCa. Szkolenie firmy TAURON Sprzedaż sp. z o.o.
12.30 - pokaz kulinarny trenera Reprezentacji Polski Kucharzy Juniorów OSSKIC – Jakość, sezonowość, pomysł.
12.30 – 14.00– Jak przygotować swoją ofertę i strategię marketingową, aby uzyskać całoroczne obłożenie obiektu. Szkolenie Sebastian Kwiatkowski
13.45 – pokazy kulinarne pod patronatem Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej
•Rozbef z długo dojrzewającej wołowiny z sosem BBQ – wraz z degustacją dla przybyłych gości
•Panierowana wołowina (nowość w gastronomii) – Panierowany Rumsztyk wołowy z Pikantną Salsą – wraz z degustacją dla przybyłych gości
•Wykorzystanie technik carvingowych do dekoracji przygotowanych potraw.
14.00 – 15.00 – Produkt i jego jakość w kontekście biznesu. Szkolenie Nocowanie.pl
Czwartek 9 marca 2017 10.00 – 17.00
10.00 – 11.30 - Zarządzanie wizerunkiem firmy z uwzględnieniem social media, profilaktyka w zarządzaniu komentarzami o obiekcie. Szkolenie Sebastian Kwiatkowski
10.00 – pokazy kulinarne Największy wybór steków w Polsce z najlepszej długo dojrzewającej wołowiny.
11.30 – pokazy kulinarne pod patronatem Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej
•Rozbef z długo dojrzewającej wołowiny z sosem BBQ – wraz z degustacją dla przybyłych gości
•Panierowana wołowina (nowość w gastronomii) – Panierowany Rumsztyk wołowy z Pikantną Salsą – wraz z degustacją dla przybyłych gości
•Wykorzystanie technik carvingowych do dekoracji przygotowanych potraw.
13.30 –pokazy na scenie Sukces gastronomiczny ze zdrowiem na talerzu
11.30 – 12.30 – Optymalizacja kosztów energii i gazu w obiektach HoReCa. Szkolenie TAURON Sprzedaż sp. z o.o.
12.30 – 14.00 – Zarządzanie przez mierzenie, czy budżety są potrzebne i czy wszystko da sie policzyć? Szkolenie Anna Juras
14.00 – 15.30 – Porzuć produkt sięgnij po usługi. Szkolenie Michał Skwarek
15.30 – 16.30 –Nieuczciwe oferty - nie daj się naciągnąć! Szkolenie Nocowanie.pl
Piątek 10 marca 2017 10.00 – 15.00
8.30 – 10.00 – Super foods i trendy kulinarne 2017r. Wykład Agnieszka Hajbura Michałowska
10.00 –otwarcie targów
10.00 – 11.30 - Przygotowanie i wyposażenie pokoju - co jest nie/zbędne dla moich Gości. Szkolenie Anna Juras
11.00 – 12.30 –pokazy na scenie Sukces gastronomiczny ze zdrowiem na talerzu
11.30 – 13.00 – Czego nie wiemy o konserwantach i barwnikach -czyli jak czytać etykietę aby być zdrowym. Szkolenie Agnieszka Hajbura Michałowska
Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów
Zobacz także Targi Gastro Hotel 2016 w Kołobrzegu
Popularne na gk24:
- Wypadek w Manowie. Dwie osoby nie żyją [zdjęcia, wideo]
- Wśród mieszkańców podkoszalińskich lasów są muflony
- Zaginięcie mieszkańca Sławna. Policja prosi o pomoc
- 18-latek posiadał i handlował narkotykami. Grozi mu 10 lat więzienia
- Droga S6. U nas będzie, a pomorskie trzeba wesprzeć [zdjęcia]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?