Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Targi Gastro-Hotel 2012. Profesjonalna gościnność

Iwona Marciniak
Małgorzata Kryszak z Biura Targów Gastro-Hotel.
Małgorzata Kryszak z Biura Targów Gastro-Hotel.
W środę w Kołobrzegu rozpoczynają się targi branży gastronomicznej i hotelarskiej Gastro-Hotel 2012. Impreza każdego roku gości w jednym z pięciu turystycznych miast polskich. Potrwa trzy dni.

O targowej ofercie i programie imprezy rozmawialiśmy z Małgorzatą Kryszak z Biura Targów Gastro-Hotel.

- Która to edycja targów w Kołobrzegu?
- Targi Gastro-Hotel odbywają się po raz 16. Czwarty raz odwiedzamy Kołobrzeg. Będziemy też w Mikołajkach, Zakopanem i Wrocławiu. Podróżujemy do najciekawszych pod względem turystycznym miejscowości w Polsce. Na Pomorzu pokazujemy branżowe nowości przed letnim sezonem, czyli wtedy, gdy ruch turystyczny jest mniejszy. Chodzi o to, by każdy gastronom, hotelarz, cukiernik miał czas na zapoznanie się z nowinkami, na skorzystanie z wiedzy, którą przekazują najlepsi fachowcy. Ze szkoleń mogą skorzystać wszyscy pracownicy zainteresowani własnym rozwojem. To bardzo cenna wiedza, zwłaszcza że w naszej branży powinno się być zawsze krok przed konkurencją. W Kołobrzegu czujemy się świetnie, bo kołobrzeżanie są dla nas bardzo gościnni. Dlatego z tym większą przyjemnością promujemy ich miasto w kraju.

- Do kogo skierowana jest Państwa oferta?
- Do wszystkich pracowników obiektów gastronomiczno- hotelarskich zarówno pionu zarządzającego jak i pracowników poszczególnych szczebli. Myślę, że zainteresują ich nasze szkolenia, np. dla menedżerów obiektów gastronomiczno-hotelarskich, dla pracowników takich obiektów. Tym drugim proponujemy np. "Savior-vivre - dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości". Hotelarzy zapraszamy na szkolenie z profesjonalnego przygotowania pokoju z łazienką na przyjęcie gościa, a kelnerów do poznania i przyswojenia wiedzy na temat wina w gastronomii. Mamy też propozycję dla uczniów szkół gastronomiczno-hotelarskich: szkolenie pod nazwą: "przyjęcia okolicznościowe w gastronomii - współczesne trendy". Do współpracy zaprosiliśmy specjalistów. Gwarantujemy wysoki poziom przy bardzo atrakcyjnej cenie.

- Prezentacje nowinek i szkolenia pojawiały się i w minionych latach. Czy tym razem macie Państwo jakieś nowe propozycje?
- W tym roku proponujemy również indywidualne doradztwo efektywnego prowadzenia działalności hotelarsko- gastronomicznej oraz zajęcia pod nazwą "Zaczynam na swoim - jakie czynniki decydują o powadzeniu własnej działalności". Pracownikom gastronomii proponujemy szkolenie z zakresu bezpieczeństwa żywności z elementami zasad systemu HACCP. Nowością będzie tzw. Kreatywna Kuchnia Mistrzów, w której zaprezentują się kucharze ze Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Regionu Zachodniopomorskiego. Najlepsi kucharze będą więc przy wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii przygotowywać potrawy najwyższej jakości. Na targach pojawi się też Marek Widomski z Fundacji Klubu Szefów Kuchni, dyrektor Kulinarnego Instytutu w Krakowie oraz Krzysztof Drabik barman wielokrotny mistrz Polski, mistrz świata i mistrz Chin.

- Kogo spodziewacie się Państwo wśród wystawców?
- Jak zwykle zaprezentujemy pełną ofertę wyposażenia obiektów gastronomiczno- hotelarskich od mebli i wystroju wnętrz, poprzez ręczniki, pościele, obrusy, zastawy, urządzenia gastronomiczne dla małych i dużych obiektów, usługi pralnicze itp. Na przykład firma LAKMA pokaże na targach środek do mycia owoców, w stu procentach oparty na naturalnych składnikach. Jak zredukować o 50 procent koszty w gospodarce odpadami pokaże światowy lider, firma ORWAK. Propozycji mamy znacznie więcej. Wśród wystawców będą także kołobrzeżanie. Zapraszamy w środę (29 lutego) i czwartek (1 marca) w godz. 10-17, a w piątek (2 marca) od godz. 10 do15. Dla gastronomów i hotelarzy oraz osób planujących otworzyć taką działalność, wstęp na targi jest bezpłatny. Młodzież ze szkół branżowych ma swój dzień w piątek.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!