Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Targi Gastro-Hotel w Kołobrzegu. Handlują, szkolą, pokazują

(IMA)
Gastro Hotel to nie tylko wielkie targowanie, ale i popisy mistrzów.Także barmanów. Utytułowany Krzysztof Drabik pokazał wczoraj, żebarman może być też utalentowanym żonglerem.
Gastro Hotel to nie tylko wielkie targowanie, ale i popisy mistrzów.Także barmanów. Utytułowany Krzysztof Drabik pokazał wczoraj, żebarman może być też utalentowanym żonglerem. Michał Świderski
W kołobrzeskiej hali Milenium dziś trzeci i ostatni dzień targów Gastro Hotel.

Ponad 50 wystawców prezentuje wszystko to, co może sprawić, że klient hotelu czy lokalu gastronomicznego nie tylko opuści go zadowolony, ale i chętnie do niego wróci.

Firmy z całej Polski, w tym przedstawiciele światowych marek, pokazują swoje produkty od wyposażenia kuchni, po wina wszystkich stron świata. Targi trwają od środy. W ich programie ważnym punktem są szkolenia i konkursy oraz pokazy. Dziś o godz. 10.30 rozpoczyna się szkolenie na temat "Wina w gastronomii". Będzie też okazja zobaczyć, jak powinien wyglądać wzorcowy hotelowy pokój z łazienką. Od godz. 10 na konkurs "Kulinarna uczta" zaprasza Marek Widomski, właściciel Instytutu Kulinarnego w Krakowie, członek Klubu Szefów Kuchni. Dziś również m.in. konkurs na najlepsze nakrycie stołu.

Wśród wystawców spotkaliśmy m.in. Elżbietę Imielę i Sebastiana Klewina z rodzinnej, szczecińsko - gorzowskiej firmy "Pik" produkującej tekstylia dla hoteli.

- Jesteśmy tu drugi raz i sprawdziliśmy, że udział w targach przynosi wymierne korzyści - powiedział nam Sebastian Klewin. - Dawno minęły czasy, gdy mając dobry produkt miało się pewność, że klientów nie zabraknie. Teraz trzeba do nich wychodzić.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!