Firma, która od ponad 20 lat zaopatruje w specjalistyczny sprzęt restauracje i hotele, zaprosiła swoich klientów, czyli restauratorów i kucharzy, na spotkanie z Alessandro Lo Stocco, czyli Pizza Yolo Master, trenerem Pizza Academy i ambasadorem marki Moretti Forni.
Zajęcia miały charakter wykładu połączonego z zajęciami praktycznymi oraz oczywiście degustacją. Uczestnicy dowiedzieli się jakie znaczenie dla smaku pizzy ma wybór mąki, poznali procedurę wyrobu idealnego ciasta do pizzy oraz oczywiście podstawowy przepis. Poznali też kilka sekretów mistrza Alessandro na przykład na wyśmienitą Focaccie.
To pierwsze z tego typu szkoleń zaplanowanych przez Suma Service. Tematem następnego będzie kawa.
Popularne na gk24:
- Kibice na meczu Polska - Węgry w Koszalinie [ZDJĘCIA]
- Proobronni na ćwiczeniach DRAGON-17 [zdjęcia]
- Areszt dla 17-latka w związku z pożarem w Darłowie
- Kolizja siedmiu samochodów na drodze nr 20
- Koszalin i region z roku 2000 w obiektywie [FOTOSTORY]
Zachęcamy również do korzystania z prenumeraty cyfrowej Głosu Koszalińskiego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?