Piekarnia Bajgiel, która mieści się w podkoszalińskim Będzinie, w tegorocznej edycji plebiscytu walczyć będzie o tytuł najpopularniejszej piekarni.
Bajgiel w swojej ofercie ma chleby - biały (stanowi połowę dziennej produkcji) oraz tzw. chleby kolorowe. Na szczególne względy klientów zasłużyły sobie: „Kołodziej”, „Siedem ziaren”, czy chleb dla diabetyków. Taki chleb nie tylko dobrze smakuje, dłużej zachowuje świeżość, ale i służy naszemu zdrowiu.
Każdy chleb - jak zapewnia Wiesław Reichert, jeden z właścicieli - pieczony jest zgodnie z tradycyjnymi recepturami, ale przy wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii.
Piekarnia zainwestowała m.in. w niezwykle nowoczesny „system budowania smaku”. To specjalna chłodnia, która utrzymuje temperaturę, w której zahamowany jest proces wyrastania, ale za to mogą działać enzymy zawarte w składnikach. To one właśnie, bez żadnych polepszaczy, „budują” smak.
Chleb powstaje z podstawowych składników, takich jak zakwas i mąka (dziennie w Bajglu przerabia się około 14 ton mąki, która pochodzi głownie z młynów w Stoisławiu). Ale Bajgiel ma swoim klientom do zaoferowania nie tylko pieczywo (chleby i bułki), ale i słodkie wypieki. Szczególnymi względami klientów cieszą się serniki i sezonowe ciasta z owocami.
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?