Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Udka z kurczaka w przyprawie z wódką

Redakcja
Grillowane udka z kurczaka można przygotować na wiele sposobów. Przedstawiamy przepis Zbigniewa Wilkowskiego ze Szczecina na udka z przyprawami z dodatkiem wódki.

Składniki:

kilogram udek z kurczaka (pałki)
1 łyżka majeranku
1 łyżka oregano
1 łyżka bazylii
pięć łyżek octu balsamicznego
pięć łyżek wódki

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka umyć i osuszyć. W miseczce przygotować zalewę. Łyżkę majeranku, łyżkę oregano i łyżkę bazylii suszonej zalać pięcioma łyżkami oliwy, dodać ocet balsamiczny (5 łyżeczek) i wódki (5 łyżeczek). Zalać zalewą udka i zostawić w lodówce na 2-3 godziny. Upiec na grillu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!