Składniki:
kilogram udek z kurczaka (pałki)
1 łyżka majeranku
1 łyżka oregano
1 łyżka bazylii
pięć łyżek octu balsamicznego
pięć łyżek wódki
Sposób przygotowania:
Udka kurczaka umyć i osuszyć. W miseczce przygotować zalewę. Łyżkę majeranku, łyżkę oregano i łyżkę bazylii suszonej zalać pięcioma łyżkami oliwy, dodać ocet balsamiczny (5 łyżeczek) i wódki (5 łyżeczek). Zalać zalewą udka i zostawić w lodówce na 2-3 godziny. Upiec na grillu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?