Na antenie TVN emitowana jest trzecia seria popularnego programu "Ugotowani". W najbliższym, niedzielnym docinku o miano najlepszego gospodarza i kucharza powalczą mieszkańcy Koszalina.
Cztery osoby zasiądą do czterech kolacji i będą dla siebie surowymi jurorami. Będą oceniać nie tylko swój talent kulinarny, ale również zdolności towarzyskie i organizacyjne. Wiemy, kto zaprosił kamery do swoich kuchni.
W "Ugotowanych" wystąpią: Marta Adamczak, na co dzień kierująca działem sztuki współczesnej w koszalińskim muzeum, Aleksandra Kobyłecka, szczypiornistka, rozgrywająca zespołu AZS Politechnika Koszalińska, Rafał Wołyniak, kierownik biura promocji Bałtyckiego Teatru Dramatycznego i współorganizator festiwali oraz Marek Brajczewski, manager w korporacji produkującej telefony komórkowe.
Co ugotowali? Autorzy programu zdradzają, że na stole nie zabraknie zdrowych zielonych akcentów, elementów pikantnych i czekoladowych słodkości. Poznacie przepisy m.in. na "Biało-zielony przypływ mocy", "Rogate brzoskwinie", "Mexican fire" oraz "Tort Sachera". Będą też atrakcje dodatkowe - artystyczne i sportowe.
- Udział w programie był świetną przygodą, choć muszę przyznać, że stres był ogromny - mówi Rafał Wołyniak z BTD. - Poznałem ciekawych ludzi. Martę znałem z widzenia z Muzeum, ale wcześniej nie mieliśmy okazji rozmawiać.
Czy było smacznie? - Oczywiście, choć nie wiem, czy we wszystkie smaki trafiliśmy - śmieje się koszalinianin. - Bardzo ważne jest dla mnie to, że mogłem sprawdzić, czy moje potrawy smakują obcym osobom. Przez stres nie wszystko wyszło, jak powinno, ale o tym sza!
Kto okazał się być najlepszym kucharzem i wygrał 5 tys. złotych? Odpowiedź w niedzielę o godz. 18 na antenie TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?