- Danie, które przygotowujemy to taka polska interpretacja włoskich potraw. Nasze hasło to: polski smak światowej kuchni - mówi właściciel lokalu Aleksander Mikołajczyk. - Nasi klienci bardzo sobie cenią nasz pomysł na kuchnię włoską. Do tego staramy się by nasze restauracyjne menu było dostosowane do pór roku. Na przykład z przyjściem lata wprowadzamy klasyczny polski chłodnik - na wysokie temperatury nie ma lepszego dania. W wakacje w naszych daniach koniecznie musi być dużo świeżych, naszych lokalnych warzyw.
Jak zdradza są klienci, którzy przychodzą tylko na pizzę, ale zdaniem wielu gości przebojem karty jest pierś z kurczaka w sosie kurkowym. Z tego sosu Villaggio jest znane w mieście. Wśród lubianych przez klientów dań jest grecka sałatka ze specjalnym sosem vinegrette, lazanie oraz makarony, szczególnie z owocami morza.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?