Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

W czwartek "W kuchni": Ziemniaki pod lupą [zdjęcia, wideo]

Joanna Boroń
Ile razy nie wyszły Wam knedle, albo ruskie, bo ziemniaki były zbyt wodniste? Ile razy w waszym piure był grudki, choć ziemniak był dobrze ugotowany? Dlaczego, choć zawsze placki ziemniaczane robicie według tej samej receptury, czasem wychodzą cudownie chrupiące a innym razem nie? W większości takich małych kulinarnych katastrof winny jest ziemniak - a raczej nieodpowiednio dobrany do potrawy typ kartofla, czy - jak mówią poznaniacy - pyry. Ziemniak, bohater październikowego W KUCHNI, nie ma dobrej opinii. A szkoda, bo potrafi zaskoczyć smakiem. Jeśli poświecicie mu nieco uwagi przekonacie się o tym sami. Koniecznie wypróbujcie w swojej kuchni proste dania mistrza Artura Moroza, szefa kuchni restauracji Bulaj. A na specjalna okazję zróbcie danie z okładki - nie jest tak trudne jakby się mogło wydawać. Zachęcamy też do eksperymentów z dynią, oraz przygotowania nie tylko dla najmłodszych, strasznych słodkości z okazji Haloween. Październikowy numer W KUCHNI już w czwartek razem z Głosem! Dodatek w cenie gazety.
W kuchni: Ziemniaki.
W kuchni: Ziemniaki.

październikowy numer magazynu "W Kuchni"

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!