W Kołobrzegu rozpoczęły się Targi Gastro Hotel. Potrwają do...

    W Kołobrzegu rozpoczęły się Targi Gastro Hotel. Potrwają do piątku [wideo]

    Iwona Marciniak

    Głos Koszaliński

    Aktualizacja:

    Głos Koszaliński

    Podpowiedzą jak zadbać o klienta, jak sprawić, by chciał do nas wrócić. Pokażą jak usprawnić sobie pracę. Poradzą, jak nie dać się oszukać
    W środę rano, w Kołobrzegu rozpoczęło się wielkie handlowanie. Ruszyły Targi Gastro - Hotel, które odwiedzają najatrakcyjniejsze turystycznie regiony w Polsce. - Zapraszamy na spotkanie z ponad 40 wystawcami z całej Polski - mówi Małgorzata Kryszak, dyrektor targów. - Przyjechali z nowinkami, podpowiadają jak nowocześnie poprowadzić biznes gastronomiczno - hotelarski. Mamy w programie bardzo ciekawe szkolenia, prezentacje, pokazy, wykłady. Wśród gości mamy prawdziwe gwiazdy. Jest wśród nich Jacek Szklarek prezes Prezesem Slow Food Polska , który podzielił się z nami swoja wiedzą i doświadczeniem.

    Targi tradycyjnie otworzył pokaz gotowania z VIP-ami. Tym razem pod okiem szefa kuchni hotelu Diune, rafała Durki, za przyrządzanie dania rybnego zabrali się zastępca prezydenta Kołobrzegu Jerzy Wolski i starosta kołobrzeski Tomasz Tamborski. Przygotowaną pod okiem mistrza rybą częstowali kibicujących im, uważnych obserwatorów.

    Od rana wystawcy zapraszali do swoich stoisk. Jeden z targowych boksów zajął znany producent tekstyliów firma Greno. - Przyjechaliśmy na targi, by klient zainteresowany kupnem, mógł naszych tekstyliów dotknąć - mówiła nam Anna Błotny z firmy Greno. - Bo tekstylia, np. nasze ręczniki mówią dotykiem, Proszę je wziąć do ręki, sprawdzić grubość, miękkość, starannosć wykonania. Przywieźlismy do państwa naszą kolekcję hotelową, różną od tej domowej, bo inaczej ją eksploatujemy. Co podkreślamy, nasze ręczniki są wykonane z włókiem naturalnych.

    Wczorajsza obecność Jacka Szklarka była związana z wykładem pt. Chwastożercy - chwasty jadalne w rytmie Slow Food. Kolejny wykład traktował o turystyce kulinarnej i zjawisku szlaków kulinarnych. Przez całą godzinę można było podszkolić się w profesjonalnym przygotowaniu pokoju hotelowego do przyjęcia gościa.
    W czwartek początek targów o godz. 10. Rozpocznie je szkolenie “Nowe technologie w hotelarstwie”. O godz. 11 , dla każdego pokazy kulinarne kucharzy z Narodowej Reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego. Będzie też szkolenie na temat reklam w internecie (jak nie dać się oszukać i jak wypowiedzieć umowę zawartą na odległość) oraz o tym co decyduje o sukcesie hoteli i restauracji. Wstęp na targi wolny. Szczegółowy program niżej.

    czwartek 17 marca 2016 10:00 – 17:00

    10:00 - 11:30 - Nowe technologie w hotelarstwie - czy to tylko wydatek czy się da na tym zarobić -szkolenie
    11:00 – 12:30 – pokazy kulinarne Kucharzy z Narodowej Reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego
    11:30 – 13:00 - PR i dziennikarstwo w gastronomii – wykład
    13:00 – 14:00 – pokazy kulinarne Kucharzy z Narodowej Reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego
    13:00 – 14:30 – szkolenie Determinanty sukcesu dla hoteli i restauracji nowopowstałych i istniejących na rynku
    14:30 – 16:00 – szkolenie Reklama obiektu w Internecie - Jak skutecznie reklamować obiekt noclegowy lub gastronomiczny. Jak nie dać się oszukać i jak wypowiedzieć umowę zawartą na odległość.

    piątek 18 marca 2016 10:00 – 15:00

    10:00 – 11:30 – Reedukacja naszej gastronomii, czyli na nowo odkrywamy to co już dawno znamy - wykład

    10:00 - pokaz na scenie Agencji Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Szczecinie wraz z Zespołem Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu - Owocowo-warzywna porcja zdrowia z Agencją Rynku Rolnego.
    12:00 – 13:30 – szkolenie Predyspozycje i sylwetka psychologiczna hotelarza i gastronomia. Czy to zawód dla mnie?

    Zapraszamy na pokazy kulinarne na scenie



    - Kucharzy z Narodowej Reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego
    - Kucharzy z regionu kołobrzeskiego, którzy przygotują potrawy według przepisów z książki pt. „Smaczny Kołobrzeg. Kuchnie rejonu kołobrzeskiego”
    - Agencji Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Szczecinie wraz z Zespołem Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu - Owocowo-warzywna porcja zdrowia z Agencją Rynku Rolnego

    *Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów

    WSTĘP NA TARGI BEZPŁATNY



    Popularne na gk24:








    Czytaj treści premium w Głosie Koszalińskim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Polub nas na Facebooku

    Turystyka wideo

    Turystyka zdjęcia

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    NAUCZYCIEL NA MEDAL Zgłoś nauczyciela lub szkołę

    NAUCZYCIEL NA MEDAL Zgłoś nauczyciela lub szkołę

     Mistrzowie tańca irlandzkiego po raz pierwszy w Koszalinie!

    Mistrzowie tańca irlandzkiego po raz pierwszy w Koszalinie!

    Adam Sztaba: Grzegorz Ciechowski - Spotkanie z Legendą

    Adam Sztaba: Grzegorz Ciechowski - Spotkanie z Legendą

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej