Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Warsztaty „Kulinarnie Mocni” w Grzmiącej [SZCZEGÓŁY]

red
W najbliższy wtorek, 24. października w miejscowości Grzmiąca, odbędzie się warsztat kulinarny pod hasłem „Kulinarnie Mocni”. Uczestnicy spotkania – osoby korzystające z programu POPŻ – będą mieli okazję nauczyć się, jak przygotować smaczne i proste posiłki, wykorzystując do tego sezonowe produkty, przetwory oraz aromatyczne przyprawy. Warsztat poprowadzi edukator Banku Żywności z Nowych Bielic – Bożena Pudło.

W ramach warsztatów „Kulinarnie Mocni” osoby objęte programem POPŻ z gminy Grzmiąca, pod okiem edukatora Banku Żywności z Nowych Bielic – Bożeny Pudło, poznają pomysły na smaczne i proste dania z wykorzystaniem sezonowych produktów, przetworów oraz aromatycznych ziół i przypraw. Uczestnicy spotkania zdobędą przydatne informacje na temat wartości odżywczych, nauczą się przygotowywania różnorodnych posiłków złożonych z podstawowych produktów, a także wypróbują własne siły w kuchni. Na podstawie przepisów kulinarnych, przygotowanych przez Szefa Kuchni Kamis, Macieja Wawryniuka, przyrządzą m.in. burrito i pastę jajeczną z chrzanem. Warsztaty „Kulinarnie Mocni” odbędą się 24. października o godz. 10:000 w Grzmiącej (ul. 1 maja 7).

Cieszy nas, że możemy stać się inspiracją dla tych, którzy korzystają z Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa. Wielu z nas w swojej kuchni wykorzystuje podstawowe przyprawy jak pieprz czy sól, a przecież świat ziół i przypraw oferuje nieograniczone możliwości wzbogacania smaku najprostszych dań. Uczestnicy warsztatów „Kulinarnie Mocni” dowiedzą się, jakie inne przyprawy mogą wykorzystywać w swojej kuchni, by odmienić codzienny jadłospis. Warto czasem wyjść poza utarte schematy i sięgnąć np. po kmin rzymski, gałkę muszkatołową czy rozmaryn – zaznacza Iwona German, Dyrektor marketingu z McCormick Polska.

Warsztaty „Kulinarnie Mocni” w Grzmiącej będą również świetną okazją do nawiązania relacji społecznych. Zależy nam, by uczestnicy programu poprzez wspólne gotowanie angażowali się wokół stołu – budowali przyjaźnie, pogłębiali relacje domowe i sąsiedzkie. Wspólne gotowanie z pewnością dostarczy wiele radości i doznań kulinarnych – mówi Marek Borowski z Federacji Polskich Banków Żywności.

Zobacz także: Koszalin: Szkolenie z robienia pizzy

Popularne na gk24:

Gk24.pl

Zachęcamy również do korzystania z prenumeraty cyfrowej Głosu Koszalińskiego

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!