Składniki:
Na trzy litry zupy potrzeba:
3 litry wody (kiedyś studziennej, teraz może być mineralna nie gazowanej),
pół szklanki serwatki lub jogurtu naturalnego,
10 dag boczku wędzonego,
10 dag szynki
10 dag kiełbasy,
biała kiełbasa,
1/3szklanki utartego chrzanu,
pól szklanki dobrej śmietany,
ugotowane na twardo jaja ,
sól, pieprz.
Wykonanie:
Zupę ugotować na wywarze z wędzonego boczku, dodać pokrojoną kiełbasę, szynkę, boczek. Zupę "zaciągnąć" śmietaną z mąką .
Na koniec dodać chrzan. Nie gotować długo bo chrzan staje się gorzki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?