Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanocna zupa chrzanowa

Redakcja
Przedstawiamy przepis Krystyny Gnacińskiej z Koszalina na wielkanocną zupę chrzanową.

Składniki:

Na trzy litry zupy potrzeba:
3 litry wody (kiedyś studziennej, teraz może być mineralna nie gazowanej),
pół szklanki serwatki lub jogurtu naturalnego,
10 dag boczku wędzonego,
10 dag szynki
10 dag kiełbasy,
biała kiełbasa,
1/3szklanki utartego chrzanu,
pól szklanki dobrej śmietany,
ugotowane na twardo jaja ,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Zupę ugotować na wywarze z wędzonego boczku, dodać pokrojoną kiełbasę, szynkę, boczek. Zupę "zaciągnąć" śmietaną z mąką .

Na koniec dodać chrzan. Nie gotować długo bo chrzan staje się gorzki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!