Włoska restauracja w samym sercu Koszalina

Artykuł sponsorowany
Popularna sieć pizzerii Da Grasso istnieje w Polsce od połowy lat 90. XX w. Pierwsza restauracja powstała w Łodzi. Dziś w całym kraju działa 181 pizzerii tej sieci. W Koszalinie pizzeria Da Grasso otworzyła swoje podwoje 12 lat temu – w samym centrum miasta, przy placu Gwiaździstym, naprzeciwko gmachu I LO im. Stanisława Dubois. Ciekawostka – istnieje szansa, że wkrótce kolejna pizzeria tej sieci powstanie także w Kołobrzegu.

Od listopada 2018 r. franczyzobiorcą koszalińskiej restauracji została Paulina Kopiec. Lokalizacja okazała się strzałem w dziesiątkę. Lokal odwiedza sporo osób. Klienci to ludzie w różnym wieku, zarówno dwudziesto-, jak i czterdziestolatkowie. Co ich tu przyciąga? Rzecz jasna, przede wszystkim pięknie pachnąca pizza.

– Mamy 36 rodzajów pizzy, a w tym m.in. pizzę capricciosa, pizzę kebab, pizzę dla wegetarian, a także dla wegan – wylicza Paulina Kopiec. – Weganom oferujemy pizzę bez sera, za to z różnymi warzywami, sosem, bazylią – dodaje. – Klienci mogą też skomponować własny zestaw warzyw na pizzę. Poza pizzą mamy sałatki, burgery etc.

W tym roku lokal przechodzi przez poważne zmiany. W tym miesiącu zakończy się remont, a od lipca w menu pojawią się nowe pozycje. Będą dania typowo włoskie, jak różnego rodzaju makarony, ale także naleśniki. Te ostatnie zarówno wytrawne, jak i na słodko. Dzieciom z pewnością spodobają się naleśniki z nutellą. Czy obiad będzie jednak na słodko czy na ostro, większość z nas lubi coś do obiadu wypić. W tej chwili w pizzerii Da Grasso nie brakuje gorących i zimnych napojów bezalkoholowych, zaś w ofercie jest tkże piwo, jako że w tym miesiącu restauracja dostała licencję. Są to najpopularniejsze gatunki piwa butelkowego, jak Lech, Tyskie, Redd’s czy Książęce. Wielbiciele piwa pszenicznego także znajdą coś dla siebie.

Koszalińska pizzeria Da Grasso to lokal kameralny. Wewnątrz znajdują się cztery stoliki, zaś w sezonie, kiedy dni są ciepłe, kolejny stolik staje na zewnątrz. Pod gołym niebem można zjeść obiad przez całe lato, aż do września. Stoliki można rezerwować telefonicznie, można też przez telefon lub za pośrednictwem strony internetowej zamówić pizzę z dostawą do domu.

Jeśli jednak macie dzieci, warto nie ograniczyć się do telefonowania, lecz przyjść do restauracji osobiście. Paulina Kopiec organizuje bowiem dla dzieci warsztaty przyrządzania pizzy. Maluchom takie warsztaty bardzo się podobają. Samo upieczenie pizzy to duża frajda, a do tego dochodzi duma z otrzymania dyplomu.

Pizerria Da Grasso

Plac Gwiaździsty 3/1, Koszalin, tel. 94 345 99 99 oraz tel. 504908824

Czynne od poniedziałku do czwartku w godz. 11-22, od piątku do soboty w godz. 11-24 i w niedziele w godz. 12-22

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!