Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Borussia pokonała PSG w półfinale Ligi Mistrzów. BVB zagra ponownie na Wembley

Borussia pokonała PSG w półfinale Ligi Mistrzów. BVB zagra ponownie na Wembley

W skansenie w Chorzowie zakrólują rzemieślnicy. Zobacz ich przy pracy

W skansenie w Chorzowie zakrólują rzemieślnicy. Zobacz ich przy pracy

Polecamy

Świątek: Nie nakręcam się jak Sabalenka myślami o niej na treningach

Świątek: Nie nakręcam się jak Sabalenka myślami o niej na treningach

Zlewozmywak – jak go wyczyścić, aby pozbyć się bakterii? Zrób płyn bez grama chemii

Zlewozmywak – jak go wyczyścić, aby pozbyć się bakterii? Zrób płyn bez grama chemii

Olej rydzowy zwalczy kleszcze, mszyce, przędziorki i inne szkodniki w ogrodzie

Olej rydzowy zwalczy kleszcze, mszyce, przędziorki i inne szkodniki w ogrodzie