Wszelkiego rodzaju kiszonki są coraz bardziej popularne i bardzo często lądują na polskich stołach jako dodatek do pokarmów – śniadań, obiadów i kolacji. Do głosu dochodzą także napoje produkowane na bazie kiszonek. Popularność zdobywa np. sok z kiszonej kapusty. Dlaczego? Ma wiele właściwości zdrowotnych, to prawdziwa bomba witaminowa!
Uwaga! Sok z kiszonej kapusty charakteryzuje się bardzo mocnym, intensywnym smakiem. Jest to sok, który jest naturalnie wydzielany przez kapustę w trakcie fermentacji mlekowej.
Jeśli ktoś nie przepada za tak mocno kwaśnymi i słonymi napojami może w aptekach znaleźć liofilizowany sok z kiszonej kapusty w postaci tabletek i stosowany jest jako suplement diety.
Więcej szczegółów w naszej fotogalerii
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?