Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych...
fot. tookapic/pixabay.com

Tym możesz się zatruć! Zobacz najbardziej niebezpieczne produkty. To one najczęściej powodują zatrucia pokarmowe, a także ich powikłania

Kiełki jako źródło zatruć pokarmowych

Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych związków, ale produkt ten należy do najbardziej nietrwałych – właściwie powinno się spożywać je w ciągu 2-3 dni od otrzymania. Trudno zadbać o to, kupując ten produkt w sklepie. Dlatego zawartość opakowania należy dokładnie obejrzeć i zużyć w całości najlepiej tego samego dnia.

W razie wątpliwości kiełki warto poddać obróbce kulinarnej, np. dodając do dania przyrządzanego na patelni. A najbezpieczniej hodować je w odpowiednich warunkach w domu.

Zobacz również

Nowy szpital w Zielonej Górze? Zdrowie na językach. Pomysły jak uzdrowić sytuację

Nowy szpital w Zielonej Górze? Zdrowie na językach. Pomysły jak uzdrowić sytuację

Projekt Baltica 2 wchodzi w kolejną fazę. Ważne umowy podpisane. Co to oznacza?

Projekt Baltica 2 wchodzi w kolejną fazę. Ważne umowy podpisane. Co to oznacza?

Polecamy

Talant Dujszebajew: Jestem dumny ze swoich podopiecznych

ROZMOWA
Talant Dujszebajew: Jestem dumny ze swoich podopiecznych

Rozbiórka Związkowca pod lupą koszalińskiej prokuratury

O TYM SIĘ MÓWI
Rozbiórka Związkowca pod lupą koszalińskiej prokuratury

Pieniądze dla zachodniopomorskich osiedli. Fundusze trafią też do Koszalina [WIDEO]

Pieniądze dla zachodniopomorskich osiedli. Fundusze trafią też do Koszalina [WIDEO]