Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Jak sprawnie, zdrowo i smacznie przygotowywać śniadania? 

NOWE
Jak sprawnie, zdrowo i smacznie przygotowywać śniadania? 

Starachowiccy uczniowie w policyjnej olimpiadzie w Szczytnie, z sukcesami

NOWE
Starachowiccy uczniowie w policyjnej olimpiadzie w Szczytnie, z sukcesami

Polecamy

Bańka podpadł Amerykanom. USADA chce usunąć „lisa od pilnowania kurnika”

Bańka podpadł Amerykanom. USADA chce usunąć „lisa od pilnowania kurnika”

Na grilla na majówkę 2024 wydamy więcej. Zakupy chcemy zrobić na promocjach

Na grilla na majówkę 2024 wydamy więcej. Zakupy chcemy zrobić na promocjach

Wypadek drogowy w okolicy Brzeźna na DW163 koło Karlina

Wypadek drogowy w okolicy Brzeźna na DW163 koło Karlina