8 z 15
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Karp wigilijny na chrupko - składniki:...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/fd/9b/5fdb760099891_o_large.jpg)
12 potraw na Wigilię polecają Makłowicz, Wachowicz, Brodnicki, Okrasa. Tradycyjny karp, pierogi, barszcz 23.12.2023
Karp wigilijny na chrupko - składniki:
*2 karpie
*mąka
*oliwa i masło do smażenia
*duża cebula
Przygotowanie karpia:
Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć pokrojoną w piórka cebulą, odstawić na noc w chłodne miejsce. W Wigilię rybę wyjąć z cebuli, posolić, obtoczyć w mące, po czym usmażyć z obu stron na oliwie z dodatkiem masła.