Katarzyna Zawada
Wydawca/Redaktor, Dział Rozwoju OnlineStrefa Agro
30 materiałów
Z zawodem dziennikarza jestem związana od ponad 10 lat. Specjalizuję się w branży agro, nie są mi obce tematy społeczne i sportowe. Do Polska Press trafiłam na stałe niecałe 3 lata temu.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Z moich tekstów dowiesz się m.in.:
o trwających naborach: https://strefaagro.pl/doplaty-bezposrednie-wciaz-mozna-wnioskowac-o-wsparcie-wraca-platnosc-dla-malych-gospodarstw-oto-stawka/ar/c8-18253001,
o zmianach w dopłatach: https://strefaagro.pl/doplaty-bezposrednie-2024-nabor-trwa-oto-najistotniejsze-zmiany-zobacz-liste-do-kiedy-mozna-skladac-wnioski/ar/c8-18381185,
jak i kiedy siać: https://strefaagro.pl/tych-drzew-nie-sadz-obok-jabloni-jablon-nie-polubi-sie-z-wisnia-sasiedztwo-ma-istotne-znaczenie-te-drzewa-owocowe-ze-soba/ar/c8-16342783,
kiedy iść na grzyby: https://strefaagro.pl/borowiki-i-maslaki-w-kwietniu-to-nie-zart-grzybiarze-donosza-ze-pojawily-sie-w-czesci-kraju-na-pelne-kosze-nie-ma-jednak-co/ar/c8-18474147,
kiedy łowić ryby: https://strefaagro.pl/wymiary-i-okresy-ochronne-ryb-w-niektorych-miejscach-sa-zwiekszone-zobacz-kiedy-nie-zlowisz-szczupaka-okonia-lub-suma/ar/c8-17818585,
ile kosztują podstawowe produkty rolne: https://strefaagro.pl/sezon-na-szparagi-na-rynku-sa-juz-dostepne-krajowe-peczki-ile-kosztuje-smak-wiosny-zobacz-jak-obierac-szparagi/ar/c8-18419171.
Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie: [email protected]
Benzoesan sodu, glutaminian sodu i aspartam. Co wiemy o dodatkach do żywności?
Jogurt ma intensywny smak owoców i kuszące zabarwienie? Chleb ze sklepu smakuje jakby wyszedł z babcinego pieca? Dodatki do żywności sprawiają, że wiele...
Świąteczne pierogi lub pyzy na obiad. Jakiej mąki użyć i jak je przygotować
Pierogi, knedle, śląskie, racuchy, pyzy, naleśniki. Czym byłaby kuchnia polska bez mąki? Wykorzystanie tego cennego produktu doskonale sprawdzi się przy wielu...
Skorupki jaj, mleko i drożdże. Co je łączy?
W naszych domach znajduje się wiele produktów, których zastosowanie może zaskoczyć. Mleko czy drożdże sprawdzą się nie tylko przy pieczeniu ciast. Z kolei...
Roślinne jajo na twardo? Szwajcarzy już je mają
Wygląda jak jajko, ale w smaku go nie przypomina. Szwajcarskie przedsiębiorstwo Migros wprowadziło do sprzedaży „V-Love the Boiled” – jaja na twardo...
Za co uwielbiamy mięso indycze? W USA ląduje dziś na stołach
Chude, lekkostrawne i sycące. Mięso z indyka ma wiele zalet. W ostatni czwartek miesiąca, 25 listopada, Amerykanie zjedzą je w ramach Święta Dziękczynienia....
Co na balkon a co do piwnicy? Przechowywanie warzyw i owoców zimą
Marchewki prosto z ogródka, jabłka z sadu i cebulka z działki mogą smakować dobrze nawet zimą. Na świeżość owoców i warzyw ma wpływ miejsce, w którym je...
Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz sam!
Domowe wędliny pachnące wędzeniem, przyprawami i… naturą. Powraca trend na swojskie wyroby. Okres pandemii w niejednym z nas obudził kulinarne talenty, coraz...
Kuchnia polska lżejsza niż 25 lat temu. Czego jemy więcej?
Na przestrzeni lat zmieniły się upodobania kulinarne Polaków. Z badania „Zwyczaje żywieniowe w Polsce. Co się zmieniło przez ostatnie 25 lat?”, przeprowadzonego...
Na świętego Marcina tylko gęsina? W Poznaniu królują jeszcze rogale
11 listopada to nie tylko obchody Święta Niepodległości, ale także dzień św. Marcina. Szczególnie świętują go poznaniacy, ale zdarza się, że w innych częściach...
NASZ PATRONAT
Co trzecią firmę w Polsce prowadzi kobieta. Konkurs Bizneswoman Roku po raz trzynasty
Po raz trzynasty kobiety staną do walki o tytuł Bizneswoman Roku. Na rynku małych firm usługowych aż 75 proc. z nich jest prowadzonych przez kobiety, jednak w...