Składniki:
8 kruchych babeczek,
200g szynki,
4 jajka na twardo,
4 plasterki wędzonego łososia,
jabłko,
banan (można bez owoców)
2 łyżeczki soku z cytryny,
3 łyżki majonezu,
2 łyżki śmietany,
1/2 łyżeczki curry,
szczypta soli i cukru,
kilka listków estragonu (niekoniecznie)
Wykonanie:
Szynkę pokroić w drobną kostkę, jabłko pokroić w słupki, banana pokroić w kostkę. Szynkę banana i jabłko wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Majonez wymieszać ze śmietaną, resztą soku z cytryny, curry, solą i cukrem.
Dodać szynkę i pokrojone owoce. Sałatką napełniać babeczki. Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na pół. Na babeczce z farszem ułożyć połówkę z jajka, udekorować zwiniętym plasterkiem łososia i listkami estragonu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?