Będzie można spróbować dań m.in.: kuchni meksykańskiej, amerykańskiej, polskiej, niemieckiej i włoskiej. W menu znajdą się wielkie burgery, pierogi z pieca, ptysiowe gofry czy smażone batony, sushi, wingsy, stripsy i tradycyjne zapiekanki. Nikt z tej kulinarnej uczty nie powinien wyjść głodny, a zapachy wydobywające się z foodtrucków nie pozwolą przejść obok nich obojętnie.
Moda na foodtrucki do Polski przywędrowała kilka lat temu ze Stanów Zjednoczonych, gdzie sprzedaż jedzenia z takiej zaparkowanej i odpowiednio przerobionej ciężarówki jest bardzo popularna. Obecnie po USA jeździ około 3 mln foodtrucków. Szacuje się, że w samym Nowym Jorku działa ponad tysiąc barów na kółkach. W Warszawie jest ich już kilkadziesiąt i ich liczba stale rośnie.
Co ciekawe, jedzenie w tych foodtruckach może być bardzo zróżnicowane - od dań fast foodowych, po propozycje z nurtu slow food, czyli zdrowej żywności. Jest więc i coś dla mięsożerców, i coś dla wegetarian, a także dla łasuchów. Wszystko w rękach i wyobraźni kucharza.
Zobacz także Pokazy Ratownictwa. Co robić gdy ktoś się topił?
Popularne na gk24:
- Wakacyjna gala z disco polo w Koszalinie [zdjęcia, wideo]
- Złodzieje z bronią uciekają przez miasto
- Ukradli samochód rodziców gościńskich trojaczków! Ze specjalnym wózkiem w środku
- Masz zdjęcie nietypowego zjawiska atmosferycznego? Wyślij je do nas
- Pogoda nad morzem, atrakcje turystyczne, imprezy - gk24.pl/turystyka
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?