Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ciasto z budyniu i kisielu

Redakcja
Czy na wielkanocnym stole może się znaleźć miejsce dla ciasta zrobionego na bazie budyniu i kisielu? Oczywiście to świetny pomysł na smaczny deser. Przepis przesłała nam Irena Ciesielska.

Składniki:

3 jaja
2 torebki budyniu ( smak dowolny oprócz czekoladowego)
2 torebki kisielu
125 dag masła lub KASI
1 szklanka cukru
1 mały proszek do pieczenia
szczypta soli

Przygotowanie:

Utrzeć jaja z cukrem i tłuszczem

Dodać wymieszany budyń i kisiel z proszkiem

Wszystko razem wyrobić tradycyjnie wałkiem albo użyć miksera lub termomiksa

Piec 25-30 min w temp. 180 st C (termoobieg)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!