Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czytajcie, gotujcie, cieszcie się smakiem

Redakcja
Już w sobotę razem z Głosem trafi w Wasze ręce drugi numer miesięcznika W KUCHNI. Numer wyjątkowy, bo stworzony razem z Wami.

​Głównym bohaterem numeru majowego są szparagi. Swoje sprawdzone pomysły na dania z tymi sezonowymi warzywami przygotowali szefowie kuchni naszych lokalnych restauracji oraz oczywiście nasi Czytelnicy.
Anna Balcerzak z Brzeźna Szlacheckiego uwielbia szparagi. Przesłała nam kilka przepisów na ich podanie. Wybraliśmy do publikacji przepis na przekęskę gdzie szparagom towarzyszy plesniowy ser, kurczak i inne warzywa.
Anna Ziejewska z Koszalina jest mamą dwóch dziewczynek. Lubi gotować i piec. Od czasu gdy jej mąż został wegerianinem, eksperymentuje głównie z bezmięsnymi daniami. W szparagowym sezonie to właśnie szparagi najczęściej królują na ich talerzach. Z nami Ania podzieliła się przepisem na makaron z młodymi zielonymi szparagami i szpinakiem.

Klaudia Południak z Koszalina uwielbia gotowanie tak bardzo, że prowadzi swojego bloga. W pierwszym numerze W KUCHNI dzieliła się swoimi pomysłami na dania mięsne. Do majowego numeru przygotowała zaskakujący przepis na zupę z pokrzywą, mniszkiem i stokrotkami.

Kamil Budaszewski uwielbia gotowanie i podróże, a największą radość sprawia mu łączenie obu tych pasji. Pasję do gotowania odziedziczył po babci. W sumie to ona była inspiracją to założenia bloga, bo początkowo miało być to miejsce, w którym zachowuje dla siebie wszystkie jej przepisy. Kamil na łamach miesięcznika dzieli się przepisnem na aksamitną zieloną zupę z cukini.

Spokojnie: nie zapomnieliśmy o mięsożercach - ekspert radzi na naszych łamach jak w domu przygotować stek idealny.

W majowym numerze W KUCHNI obalamy też kilka mitów o warzywach, podpowiadamy jak wybrać wino i nie zbankrutować.

W majowym numerze W KUCHNI, podpowiadamy jak słodko uhonorować mamy. Maluchy mogą korzystając z naszych rad przygotować w asyście starszego rodzeństwa lub taty trufelki kokosowe. Przygotowanie babeczek z pralinowym kremem jest naprawdę proste. Nieco więcej umiejętności wymaga przygotowanie limonkowej rolady z ulubioną konfiturą.

Nowy numer W KUCHNI w sobotę 24 maja!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!