MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kimchi obniża poziom cholesterolu...

Dlaczego warto jeść kimchi? Zdrowotne zalety kimchi, koreańskiej potrawy z kiszonej kapusty pekińskiej 25.05.2022

Kimchi obniża poziom cholesterolu

Jedzenie kimchi jest zalecane osobom, które cierpią na nadciśnienie krwi, bądź mają za wysoki poziom cholesterolu. Czosnek, który jest istotnym składnikiem tej kiszonej kapusty pekińskiej zawiera allicynę i selen, które pomagają zmniejszyć poziom cholesterolu w organizmie.

Kolejna dobra wiadomość dla smakoszy kimchi jest taka, że w sposób pośredni wymienione wyżej substancje zmniejszają prawdopodobieństwo wystąpienia udaru i innych chorób układu sercowo-naczyniowego, ponieważ zapobiegają gromadzeniu się płytek na ścianach tętnic.

Zobacz również

Nowy punkt widokowy z imponującą panoramą Gdańska

Nowy punkt widokowy z imponującą panoramą Gdańska

Kaczyński na Podlasiu: Zmiana ugrupowania po wyborach, to oszukiwanie obywateli

Kaczyński na Podlasiu: Zmiana ugrupowania po wyborach, to oszukiwanie obywateli

Polecamy

Noc Kupały 2024. Kiedy odbędzie się święto magii i ognia?

Noc Kupały 2024. Kiedy odbędzie się święto magii i ognia?

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Trwa walka z czasem. Kluczowa decyzja 20 czerwca. A Włosi wariują i straszą [WIDEO]

O TYM SIĘ MÓWI
Trwa walka z czasem. Kluczowa decyzja 20 czerwca. A Włosi wariują i straszą [WIDEO]