Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gastro - Hotel w Kołobrzegu [zdjęcia, program]

Iwona Marciniak
W środę o godz. 10, w kołobrzeskiej Hali Milenium w Kołobrzegu rozpoczęła się kolejna edycja targów Gastro – Hotel. W targach bierze udział ok. 60 wystawców. Organizatorzy przygotowali pokazy mistrzów i szkolenia.
W środę o godz. 10, w kołobrzeskiej Hali Milenium w Kołobrzegu rozpoczęła się kolejna edycja targów Gastro – Hotel. W targach bierze udział ok. 60 wystawców. Organizatorzy przygotowali pokazy mistrzów i szkolenia. Michał Świderski
W środę o godz. 10, w kołobrzeskiej Hali Milenium w Kołobrzegu rozpoczęła się kolejna edycja targów Gastro - Hotel. W targach bierze udział ok. 60 wystawców. Organizatorzy przygotowali pokazy mistrzów i szkolenia.

Targi branży hotelowo - gastronomicznej potrwają do piątku włącznie. Wśród prezentacji m.in. pokaz carvingu, czyli rzeźbienia w owocach i warzywach, przygotowanie pokoju hotelowego na przyjęcie gościa. W tym roku wyjątkowo bogata jest oferta szkoleń. Adresowane są do właścicieli ośrodków, hoteli i pensjonatów, barmanów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali i kucharzy. Będą mogli poznać tajniki obsługi klienta, promowania firmy przy pomocy Internetu, ale z głową, nie dając się nabić w butelkę. W programie także zasady savoir - vivre podczas kontaktu z gośćmi i pokazy kulinarnej gwiazdy tegorocznych warsztatów: Wojciecha Harapkiewicza, przez 7,5 roku szefa kuchni w Hotelu Królewskim w Gdańsku, a przez 3 lata w niemieckiej restauracji Fischmeister. Pokazy połączone z warsztatami w wykonaniu mistrza, w środę już o godz. 10.30. Kolejne w samo południe, ostatnie o godz. 13.30. W czwartek mistrz będzie czarował smakami w tych samych godzinach.

Szczegółowy program imprezy:

środa 2 kwietnia

10.00 - uroczyste rozpoczęcie targów
10.10 - pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
10.30- 11.30 - pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza - Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni.
10.30 - 12.00 - Obsługa klienta w gastronomii. Twórcze podejście do sprzedaży i obsługi w gastronomii - szkolenie
12.00 - 13.30 - szkolenie "Jak zwiększyć sprzedaż w niskim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem internetu
12.00 - 13.00 - pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza - Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni.
12.30 - 13.30 - Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa - prezentacja z pokazem
13.30 - 14.30 - pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza - Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni.
13.45 - 15.15- Savoir-vivre - dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości -szkolenie
17.00 - zakończenie targów

czwartek 3 kwietnia 2014 10 - 17

10.00 - pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
10.30- 11.30 - pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza - Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni.
10.30 - 11.30 - Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa -prezentacja z pokazem
12.00 - 13.30- Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie
12.00 - 13.00 - pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza- Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni.
13.30 - 14.30 - pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza - Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni.
14.00 - 15.30 - Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii - szkolenie dla kadry menedżerskiej

piątek 4 kwietnia 2014 10 - 15

10.00 - rozpoczęcie targów
10.00 - pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
10.00 - warsztaty kulinarne z Agencją Rynku Rolnego - "Zachodniopomorskie pachnące śledziem"
10.00 - szkolenie Wino w gastronomi- umiejętność sprzedaży
10.00 - 11.30 - Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie
11.00 - konkurs Stół dobrze nakryty- aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego
1130 - 12.15 ocena konkursu i ogłoszenie wyników
12.30 - 14.00 Savoir-vivre - dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości -szkolenie
15. 00 - zakończenie targów

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!