8 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![SKŁADNIKI:...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/53/2e/6255134cb45fe_o_large.jpg)
fot. fot. Gosia Napiórkowska-Kubicka
Grill w wersji lekkiej i zdrowej? 10 najlepszych przepisów na grilla. Jak zrobić rybę i przekąski radzi autor bloga Facet i Kuchnia
6. Grillowany halloumi
SKŁADNIKI:
kawałek sera halloumi (ok. 200 g)
odrobina oliwy extra vergine
trochę czerwonego pieprzu (delikatnie rozgniecionego w moździerzu)
listki tymianku
PRZEPIS:
Halloumi przekrój wzdłuż na pół i natłuść odrobiną oliwy. Ułóż ser na patelni lub tacce do grillowania i postaw na grillu.
Gdy ser się usmaży, przełóż go na talerze, posyp listkami tymianku i czerwonym pieprzem.