Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajka faszerowane w sosie tatarskim

Redakcja
Jajka faszerowane szynką i sosem tatarskim to przepis, którym podzielił się z nami Krzysztof Miśkiewicz z Kalisza Pomorskiego.

Składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo ,
150 gram szynki,
2 łyżki kwaśnej śmietany,
sól, pieprz..

Składniki na sos tatarski:
Słoik marynowanych pieczarek,
2 - 3 kiszone ogórki,
pół puszki groszku,
słoik majonezu,
szczypiorek lub natka pietruszki.

Wykonanie:

Żółtka przepuszczamy z szynką przez maszynkę. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Gotową masą napełniamy białka. Robimy sos tatarski.

Składniki sosu prócz groszku drobno kroimy. Mieszamy. Jeśli ktoś lubi ostrzejszy można doprawić musztardą, dla złagodzenia smaku można dodać jogurt naturalny. Taki sos pasuje nie tylko jajek faszerowanych.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!