Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo ,
150 gram szynki,
2 łyżki kwaśnej śmietany,
sól, pieprz..
Słoik marynowanych pieczarek,
2 - 3 kiszone ogórki,
pół puszki groszku,
słoik majonezu,
szczypiorek lub natka pietruszki.
Wykonanie:
Żółtka przepuszczamy z szynką przez maszynkę. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Gotową masą napełniamy białka. Robimy sos tatarski.Składniki sosu prócz groszku drobno kroimy. Mieszamy. Jeśli ktoś lubi ostrzejszy można doprawić musztardą, dla złagodzenia smaku można dodać jogurt naturalny. Taki sos pasuje nie tylko jajek faszerowanych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?