Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajka pod chrzanową kołderką

www.sxc.hu
www.sxc.hu
Do tego rodzaju jajek - według przepisu Mirosławy Bomby ze Słupska - potrzebne będą jajka, szynka, majonez, śmietana oraz chrzan.

Składniki:

15 jajek ugotowanych na twardo i obranych,
200 gram szynki w plastrach,
3 łyżki majonezu,
trzy łyżki gęstej śmietany,
3 łyżki chrzanu,
sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:

Pięć jajek zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać majonez, chrzan, śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek owinąć paskami szynki i układać na sosie.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!