Składniki:
4 jajka na twardo,
4 sznycle cielęce,
sok z połowy cytryny,
sól, pieprz,
4 łyżki oleju,
100 ml białego wina.
Wykonanie:
Sznycle lekko rozbić, skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola i pieprzem. Na każdym sznyclu ułożyć jajko, mocno owinąć mięsem i zawiązać nicią kuchenną.
W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć sznycle ze wszystkich stron na złoto. Podlać białym winem i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 5 - 6 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?