Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajka w cielęcinie

www.sxc.hu
www.sxc.hu
Przedstawiamy kolejny przepis na jajka. Tym razem według Mirosławy Bomby ze Słupska. To jajka w cielęcinie.

Składniki:

4 jajka na twardo,
4 sznycle cielęce,
sok z połowy cytryny,
sól, pieprz,
4 łyżki oleju,
100 ml białego wina.

Wykonanie:

Sznycle lekko rozbić, skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola i pieprzem. Na każdym sznyclu ułożyć jajko, mocno owinąć mięsem i zawiązać nicią kuchenną.

W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć sznycle ze wszystkich stron na złoto. Podlać białym winem i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 5 - 6 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!