Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo,
puszka kukurydzy,
200 gram szynki lub innej chudej wędliny,
2 łyżki masła, 2 łyżki maki,
szklanka bulionu warzywnego,
pęczek posiekanej natki pietruszki,
pęczek posiekanego szczypiorku,
3 - 4 łyżki musztardy,
do smaku sól, pieprz.
Wykonanie:
Jajka obrać przekroić na pół. Z masła i mąki zrobić jasna zasmażkę. Dodać bulion, kukurydzę odsączoną z zalewy, drobno pokrojoną wędlinę, zieleninę, musztardę. Doprawić do smaku. Jajka podawać polane sosem na gorąco.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?