Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kolorowe jajka wielkanocne

www.sxc.hu
www.sxc.hu
Jak wynika z przepisu Mirosławy Bomby ze Słupska do wykonania tych kolorowych jajek wielkanocnych potrzebne będą m.in. kukurydza, szynka, bulion warzywny, natka pietruszki oraz przyprawy.

Składniki:

5 jajek ugotowanych na twardo,
puszka kukurydzy,
200 gram szynki lub innej chudej wędliny,
2 łyżki masła, 2 łyżki maki,
szklanka bulionu warzywnego,
pęczek posiekanej natki pietruszki,
pęczek posiekanego szczypiorku,
3 - 4 łyżki musztardy,
do smaku sól, pieprz.

Wykonanie:

Jajka obrać przekroić na pół. Z masła i mąki zrobić jasna zasmażkę. Dodać bulion, kukurydzę odsączoną z zalewy, drobno pokrojoną wędlinę, zieleninę, musztardę. Doprawić do smaku. Jajka podawać polane sosem na gorąco.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!