Strefa Biznesu
Strefa Biznesu
Jesteś właścicielem małego lub średniego przedsiębiorstwa? A może planujesz uruchomić działalność? Szukasz interesujących informacji dotyczących gospodarki, biznesu, prawa i pracy. Zajrzyj na nasz specjalny serwis Strefa Biznesu - www.strefabiznesu.gk24.pl
Tym bardziej dumni są ze swojego II miejsca. Do udziału w rywalizacji nie przygotowali się w szczególny sposób. - Wiemy, że inne browary warzyły specjalne piwo pod konkursowe jury - opowiada Mikołaj Kowalczyk, jeden z piwowarów. - My zabraliśmy dwie kegi piwa, mamy więc tą satysfakcję, że nagrodę dostało to samo piwo, które piją codziennie nasi goście.
Co decyduje o jakości piwa? Piotr Klimczak, piwowar z Kowala, zdradza: - Jakość piwa w 70 procentach zależy od wody. A my w Koszalinie wodę mamy rewelacyjną.
Na co uwagę zwracają jurorzy kosztując pszenicznego trunku? - Próbując piwo patrzą na barwę, dobre pszeniczne piwo musi być mętne - wyjaśnia. - Ważny jest zapach, gęsta piana i oczywiście smak.
Odniesiony w Żywcu sukces mobilizuję ekipę koszalińskiego browaru do pracy. Piwowarzy już myślą nad nowymi recepturami. Jednym z ich pomysłów jest wprowadzenie na stałe do karty - prócz piwa pszenicznego, jasnego - także piwa ciemnego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?