Sharman działa od wielu lat w branży mięsnej. Do spółki należą punkty produkcyjno-handlowe funkcjonujące pod nazwą Manufaktoria. Działalność Manufaktorii polega na wytwarzaniu na miejscu i sprzedaży wędlin, które produkowane są w zgodzie z tradycją masarską. Proces produkcji klienci mogą oglądać zza szklanych ścian.
Przejrzystość i jakość
- Jesteśmy transparentni jeżeli chodzi o jakość i sposób produkcji naszych wyrobów - podkreśla Sebastian Gorący, koordynator rozwoju sieci Manufaktoria. - Nie zawierają sztucznych dodatków wzmacniających smak i zapach, produkowane są na bazie naturalnych przypraw, a wędzone są prawdziwym dymem pochodzącym ze spalania drewna drzew liściastych.
Dlatego wędzonki oraz kiełbasy Manufaktorii to produkty najwyższej jakości, w których składzie jest najwyższej jakości mięso, naturalne przyprawy i zioła oraz sól bądź sól peklowa. Każdy klient chcący się przekonać o ich zdrowym składzie, może to zrobić, zaglądając do katalogu produktów zawierającego pełny skład każdego z nich, katalog taki jest w każdej Manufaktorii dostępny do wglądu na ladzie sklepowej.
- Dzięki Manufaktorii starsze osoby mogą przypomnieć sobie jak smakują wędliny nie wytwarzane w sposób masowy - zapewnia Sebastian Gorący. - Młodsi natomiast mogą takie produkty poznać, ale co najważniejsze wszyscy mogą je mieć codziennie na swoim stole i delektować się ich smakiem i aromatem.
Wyroby
Manufaktoria oferuje trzydzieści wyrobów. Wśród nich znajdziemy m.in. rostbef wędzony, białą parzoną kiełbasę, wędzonkę wołową, schab, boczek, szynkę, kabanosy, wysokiej jakości kiełbasy z dodatkiem wołowiny, jak np. kiełbasę luksusową z aromatycznym kardamonem, kiełbaski domowe i kiełbaski śniadaniowe, ogonówki pieczone i pieczony schab. Najnowszym hitem jest manufaktoryjny "półgęsek" - wytwarzany ze zdrowej polskiej gęsiny.
Wyroby Manufaktorii pakowane są w papier dzięki temu zachowują świeżość i piękny zapach na dłużej. Na miejscu istnieje także możliwość pakowania produktów próżniowo, co umożliwia zabranie ze sobą wyrobów nawet za granicę.
Są w Świnoujściu i Koszalinie
Pierwsza Manufaktoria rozpoczęła działalność w grudniu 2010 roku. Był to punkt w Szczecinie, zlokalizowany przy ul. Rayskiego 26. Bardzo szybko zyskał duże uznanie wśród społeczności Szczecina i okolic. Większość stałych klientów zyskaliśmy, kiedy spróbowali naszych specjałów- mówią pracownicy firmy.
Obecnie funkcjonują już trzy placówki Manufaktorii. Druga z nich została otwarta na początku 2012 roku, w Świnoujściu, przy ul. Wojska Polskiego 16. Punkt bardzo dobrze prosperuje, jest już dobrze znany w regionie z oferty znakomitych wędlin.
Kolejny punkt został uruchomiony w Koszalinie. Nasz rozmówca przyznaje, że działalność Manufaktorii znakomicie wpisuje się w formułę konkursu "Nasze Dobre z Pomorza".
- Oferujemy wyjątkowe produkty, wytwarzane w unikalny sposób - w miejscu sprzedaży. I jesteśmy obecni w trzech z głównych miast województwa - dodaje. Zapewnia także, że odpowiadając na potrzeby rynku - planowane są otwarcia kolejnych placówek sieci. Zaprasza wszystkich do odwiedzania punktów Manufaktorii oraz dziękuje wszystkim klientom za docenienie wędlin Manufaktorii.
Czytaj e-wydanie »Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?