Kuchnią DUNE Restaurant Cafe Lounge kieruje Rafał Lorenc. Przez ostatnie pięć lat był doradcą kulinarnym w firmie Farutex i prowadził Akademię Kulinarną w Warszawie.
Skomponowana przez niego karta dań jest kompromisem łączącym nowoczesne techniki i trendy z tradycją. Nie ma przekombinowania ani zogniskowania na jakiejś jednej tradycji kulinarnej. Jest za to kuchnia lekka i żywa. Rafał Lorenc mówi: - Wykorzystujemy produkty sezonowe o najwyższej jakości. Gotujemy lekko, by klienci nie czuli się po posiłku ociężali.
Głosuj na najpopularniejsze lokale gastronomiczne w regionie
Połączenia produktów nawiązują do klasyki. Jednak nasza kuchnia dzięki najnowocześniejszemu wyposażeniu wygląda jak laboratorium, co pozwala na przyrządzanie "klasyki" w sposób idealny, perfekcyjny.
Restauracja stosuje technikę gotowania w niskich temperaturach (sous vide), która gwarantuje, że potrawy zachowują wszystkie najwartościowsze właściwości mięsa, ryb i warzyw oraz ich głęboki smak. Mimo dużego ruchu kucharze wszystko robią sami, na miejscu. Nawet frytki są własnej roboty. - Takie podejście wymaga od nas wiele pracy, ale mam nadzieję, że zostanie docenione i zrozumiane przez gości - podkreśla Lorenc.
Czytaj e-wydanie »Lokalny portal przedsiębiorcówDołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?