Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Mielno: udany mariaż tradycji i nowych technik

archiwum
Kuchnią DUNE Restaurant Cafe Lounge kieruje Rafał Lorenc
Kuchnią DUNE Restaurant Cafe Lounge kieruje Rafał Lorenc archiwum
Restauracja Dune to na kulinarnej mapie regionu miejsce wyjątkowe - lokalizacja, wystrój i dania z najwyższej półki.

Kuchnią DUNE Restaurant Cafe Lounge kieruje Rafał Lorenc. Przez ostatnie pięć lat był doradcą kulinarnym w firmie Farutex i prowadził Akademię Kulinarną w Warszawie.

Skomponowana przez niego karta dań jest kompromisem łączącym nowoczesne techniki i trendy z tradycją. Nie ma przekombinowania ani zogniskowania na jakiejś jednej tradycji kulinarnej. Jest za to kuchnia lekka i żywa. Rafał Lorenc mówi: - Wykorzystujemy produkty sezonowe o najwyższej jakości. Gotujemy lekko, by klienci nie czuli się po posiłku ociężali.

Głosuj na najpopularniejsze lokale gastronomiczne w regionie

Połączenia produktów nawiązują do klasyki. Jednak nasza kuchnia dzięki najnowocześniejszemu wyposażeniu wygląda jak laboratorium, co pozwala na przyrządzanie "klasyki" w sposób idealny, perfekcyjny.

Restauracja stosuje technikę gotowania w niskich temperaturach (sous vide), która gwarantuje, że potrawy zachowują wszystkie najwartościowsze właściwości mięsa, ryb i warzyw oraz ich głęboki smak. Mimo dużego ruchu kucharze wszystko robią sami, na miejscu. Nawet frytki są własnej roboty. - Takie podejście wymaga od nas wiele pracy, ale mam nadzieję, że zostanie docenione i zrozumiane przez gości - podkreśla Lorenc.

Czytaj e-wydanie »Lokalny portal przedsiębiorców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!