Pierwsze półfinały wygrał Karol Choina, reprezentujący Szkołę Podstawową nr 18, który wspólnie ze swoim tatą, Pawłem, zaserwował jury pstrąga z kaszą. - Ryba była smaczna, kasza wyśmienita - ocenił danie Paweł Równy, kucharz bistro Viva Italia.
Tata Karola przyznaje, że syn gotowanie ma we krwi. Spod jego ręki wychodzą pyszne naleśniki, jajecznica, spaghetti.
- Żona nie ma czasu, więc w naszym domu gotuje on, a ja tylko sprzątam - mówi Paweł Choina. Duet reprezentujący osiemnastkę przeszedł do finału konkursu, który odbędzie się w poniedziałek. Wcześniej dwa półfinały wyłonią jego konkurentów. Zwycięzca zdobędzie dla swojej szkoły telewizor, a zdobywcy II i III miejsca drukarkę albo wieżę stereo. Będą też nagrody indywidualne, m.in. wyciskarki cytrusów i wejściówki na basen.
Mini MasterSzefik organizowany jest przez Szkołę Podstawową nr 7 w Koszalinie wspólnie z miejską radną Barbarą Grygorcewicz przy pomocy Vivy Italia w ramach miejskiego programu „Zdrowo jesz, lepiej żyjesz”.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?