Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

"Jak to wyszło ci inaczej?!" Oto najlepsze memy o maturze z matematyki

"Jak to wyszło ci inaczej?!" Oto najlepsze memy o maturze z matematyki

Zapłacił fałszywym banknotem. Szuka go policja!

Zapłacił fałszywym banknotem. Szuka go policja!

Polecamy

Do wzięcia nawet 1200 zł. Niedługo ruszy ważny program dopłat

Do wzięcia nawet 1200 zł. Niedługo ruszy ważny program dopłat

Najnowszy ranking ATP. Gdzie jest Hubert Hurkacz?

Najnowszy ranking ATP. Gdzie jest Hubert Hurkacz?

Tajemnice murów Zamku Grodziec. Co trzeba wiedzieć przed wycieczką?

Tajemnice murów Zamku Grodziec. Co trzeba wiedzieć przed wycieczką?