Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pasta jajeczna

www.sxc.hu
www.sxc.hu
Jak wykonać pastę jajeczną? To proste! Wystarczy zastosować się do przepisu Magdaleny Gasztold ze Świdwina.

Składniki:

10 jajek,
5 łyżek masła lub dobrej margaryny,
2 cebule,
posiekana zielenina (natka pietruszki, szczypiorek),
sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Żółtka przetrzeć przez sito. Białka drobno posiekać. Ciepłe masło utrzeć na krem. Dodać resztę składników. Wymieszać. Doprawić do smaku.

Odstawić do schłodzenia do lodówki. Podawać z bagietką, bułką lub razowcem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!