Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy: Pieczarki pikantne z pietruszką

Redakcja
Przepis Katarzyny Wielawskiej z Koszalina.

Składniki:
10 sporych pieczarek
duża cebula
kilka plastrów boczku parzonego wędzonego, albo innej wędzonki
natka pietruszki
jajko
oliwa do smażenia
sól, pieprz do smaku
nieco żółtego sera

Sposób przygotowania:
Wycinamy nóżki pieczarek. Nóżki, cebule i boczek drobno siekamy i smażymy na oliwie. Doprawiamy nie szczędząc pieprzu. Dodajemy natkę.

Gdy masa nieco przestygnie dodajemy jajko. Nadziewamy pieczarki, na wierz kładziemy trochę żółtego sera, pieczemy na grillu na aluminiowej tacce.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!