Składniki:
10 sporych pieczarek
duża cebula
kilka plastrów boczku parzonego wędzonego, albo innej wędzonki
natka pietruszki
jajko
oliwa do smażenia
sól, pieprz do smaku
nieco żółtego sera
Sposób przygotowania:
Wycinamy nóżki pieczarek. Nóżki, cebule i boczek drobno siekamy i smażymy na oliwie. Doprawiamy nie szczędząc pieprzu. Dodajemy natkę.
Gdy masa nieco przestygnie dodajemy jajko. Nadziewamy pieczarki, na wierz kładziemy trochę żółtego sera, pieczemy na grillu na aluminiowej tacce.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?