Składniki na 4 osoby:
2 pstrągi
40 dkg ziemniaków
20 dkg pieczarek
olej
2 marchewki
buraki
sok z 1 cytryny
sałata lodowa
1 papryka czerwona
pół brokuła
łyżeczka masła
2 ząbki czosnku
pieprz, sól
Sposób przyrządzania:
Czyste tuszki pstrągów natrzeć pieprzem i posiekanym czosnkiem. Ugotowane buraki zatrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny. Marchewki zatrzeć na tarce. Paprykę pokroić w paski i wymieszać z porwaną na kawałki sałatą i skropić oliwą.
Obrane ziemniaki pokroić w paski jak na frytki i smażyć na złoty kolor. Brokuły ugotować, pieczarki usmażyć na maśle. Posolone pstrągi grillować na gorącym ruszcie z obu stron.
Rybę podajemy z dodatkami warzywnymi skropioną sokiem z cytryny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?