Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pstrąg w warzywach

Redakcja
Na grillu można przygotować nie tylko czerwone mięso, ale także ryby. Przedstawiamy przepis Dariusza Krupskiego ze Szczecinka na grillowanego pstrąga. - Ryby rzadko goszczą na naszych imprezach przy ruszcie, a szkoda - mówi autor przepisu.

Składniki na 4 osoby:

2 pstrągi
40 dkg ziemniaków
20 dkg pieczarek
olej
2 marchewki
buraki
sok z 1 cytryny
sałata lodowa
1 papryka czerwona
pół brokuła
łyżeczka masła
2 ząbki czosnku
pieprz, sól

Sposób przyrządzania:

Czyste tuszki pstrągów natrzeć pieprzem i posiekanym czosnkiem. Ugotowane buraki zatrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny. Marchewki zatrzeć na tarce. Paprykę pokroić w paski i wymieszać z porwaną na kawałki sałatą i skropić oliwą.

Obrane ziemniaki pokroić w paski jak na frytki i smażyć na złoty kolor. Brokuły ugotować, pieczarki usmażyć na maśle. Posolone pstrągi grillować na gorącym ruszcie z obu stron.

Rybę podajemy z dodatkami warzywnymi skropioną sokiem z cytryny.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!