Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szybkie kokosanki

Redakcja
Nie masz pomysłu na smaczną wielkanocną przekąskę? Sięgnij po szybki przepis na kokosanki autorstwa Karola Kurdeja ze Słupska.

Składniki:

5 białek,
1/2 szklanki cukru pudru,
łyżka mąki ziemniaczanej,
100 - 1500 gram wiórków kokosowych.

Wykonanie:

Białka ubić na sztywno z cukrem i mąką. Dodać wiórki i delikatnie wymieszać. Ulepić z masy małe kulki. Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem.

Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150 stopni aż się zrumienią. Zmniejszyć temperaturę i jeszcze przez kilka minut suszyć.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!