MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wapń i żelazo...
fot. archiwum

Takie są niesamowite skutki jedzenia kiszonek. Oto zalety i wady częstego jedzenia. Tak reaguje organizm na kiszone warzywa i owoce

Wapń i żelazo

Proces fermentacji zwiększa przyswajalność wapnia i żelaza. Osoby zmagające się z osteoporozą i anemią powinny regularnie spożywać kiszone warzywa. Są one również źródłem potasu, magnezu oraz fosforu.

Wapń jest niezbędny w życiu człowieka. To z niego składają się kości i zęby. Dla alergików jest on ratunkiem, ponieważ łagodzi on objawy i zmniejsza przepuszczalność błon komórkowych.

Żelazo bierze aktywny udział w budowaniu układu krwiotwórczego oraz wzmacniania odporność.

Zobacz również

Sparingowe tempo, mało emocji, brak bramek - mecz Pogoni w Mielcu na ZDJĘCIACH

Sparingowe tempo, mało emocji, brak bramek - mecz Pogoni w Mielcu na ZDJĘCIACH

Szmaciarz Czelendż w Suchedniowie. Łowią wielkie ryby i świetnie się bawią [ZDJĘCIA]

Szmaciarz Czelendż w Suchedniowie. Łowią wielkie ryby i świetnie się bawią [ZDJĘCIA]

Polecamy

Nintendo Switch w 2024 roku? Zobacz, ile kosztuje i czy warto kupić

Nintendo Switch w 2024 roku? Zobacz, ile kosztuje i czy warto kupić

Pomysł na weekend w plenerze: sprzątanie kamiennych kręgów w Grzybnicy

Pomysł na weekend w plenerze: sprzątanie kamiennych kręgów w Grzybnicy

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser