Potrzebujemy:
400 gram wypestkowanych daktyli
150 gram otrębów, albo mielonych orzechów
4 łyżki kakao
kilka łyżek wody lub soku z pomarańczy
Daktyle polewamy wodą i chwilę gotujemy pod przykryciem - chodzi o to by zmiękły i lepiej się zmiksowały.
Daktyle miksujemy z resztą składników. Gdy masa przestygnie lepimy niewielkie kulki. Obtaczamy w kakao, mielonych orzechach, sezamie, albo wiórkach kokosowych.
Możemy modyfikować dowolnie skład - ważna jest konsystencja masy. Część daktyli można zastąpić innymi bakaliami. Można dodać chilli, albo skórki pomarańczowej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?