Wszyscy przygotowali 5 potraw kuchni amerykańskiej. - Naszą ideą jest zdrowe gotowanie, wystarczy więc sięgnąć po świeże warzywa, odpowiednie produkty, poświęcić chwilę czasu i nawet kuchnia amerykańska będzie zdrowa - mówią organizatorzy wydarzenia.
Wspólnymi siłami przygotowali burgery z mięsa wieprzowo-wołowego z warzywami świeżymi i kiszonym ogórkiem, zupę krem z kukurydzy na bulionie z warzyw korzennych i odrobiną soku z ananasa, pikantne skrzydełka z kurczaka w glazurze miodowej, pancakes bananowe z mąki gryczanej, osłodzone syropem klonowym i na koniec lekką sałatkę z owocem granatu, melonem i fettą.
Uczestnikom towarzyszyli zawodowi kucharze Przemysław i Karol Żurek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?