MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Burze znów zmierzają do Wielkopolski

Burze znów zmierzają do Wielkopolski

Mamy zdjęcia wyremontowanego dworca kolejowego w Sulechowie. Zobacz zmiany!

Mamy zdjęcia wyremontowanego dworca kolejowego w Sulechowie. Zobacz zmiany!

Polecamy

450 tys. zł na poprawę bezpieczeństwa na zachodniopomorskich kąpieliskach

450 tys. zł na poprawę bezpieczeństwa na zachodniopomorskich kąpieliskach

W sezonie pomoc doraźna i SOR w koszalińskim szpitalu są oblężone

W sezonie pomoc doraźna i SOR w koszalińskim szpitalu są oblężone

W tym lesie koło Szczecinka leśnicy nie będą prowadzić wyrębu [zdjęcia]

W tym lesie koło Szczecinka leśnicy nie będą prowadzić wyrębu [zdjęcia]