Zupa chrzanowo-jabłkowa

www.sxc.hu
www.sxc.hu
Przepis Doroty Majewskiej-Popowicz na zupę chrzanowo-jabłkową.

Składniki:

2-3 kwaśne jabłka,
ok. litra bulionu warzywnego,
cebula,
białe wino wytrawne (kieliszek),
3 łyżki śmietany 18%,
łyżka mąki,
słoiczek chrzanu,
majeranek,
pieprz,
2-3 jaja ugotowane na twardo

Wykonanie:

Jabłka zetrzeć na dużych oczkach, wraz z posiekaną cebulą podsmażyć na złoty kolor na maśle. Dusić na małym ogniu dodając wino. Przełożyć do garnka i zalać bulionem, dodać majeranek i pieprz w ziarenkach.

Gotować ok 20 min. Śmietanę i mąkę rozmieszać w 1/2 szkl. letniej wody i wlać do zupy. Dodać chrzan, doprawić solą i pieprzem. Wlać na talerze i do każdej porcji wkroić jajo i posypać natką pietruszki oraz wiórkami chrzanu.

Najnowsze oferty na Black Friday

Materiały promocyjne partnera

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3