- Znajoma kupowała niedawno w Niemczech trzy pączki za euro, czyli wyszło jej taniej niż w Polsce - łapie się za głowę klientka jednej ze szczecineckich cukierni.
Średnie ceny za świeżutkiego pączka w Szczecinku to 1,5-1,6 zł. Nawet 20 groszy drożej niż jeszcze kilka tygodni temu. Cukiernicy tłumaczą podwyżkę rosnącymi cenami surowców, szczególnie mąki, której ceny biją wszelkie rekordy.
Jednak w ten szczególny dzień mniej oglądamy się na portfele, bo tradycji musi się stać zadość.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?