Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Klasyczna wielkanocna pascha

Redakcja
Jeśli nie wiesz, jak zrobić wielkanocną paschę, to już spieszymy z pomocą. Zamieszczamy przepis Aurelii Kuśnierskiej z Koszalina. Co jest potrzebne? M.in. mleko, kwaśna śmietana, cukier puder, bakalie.

Składniki:

1 litr mleka,
3 szklanki kwaśnej śmietany,
3 jajka,
szklanka cukru pudru,
szklanka stopionego masła,
cukier waniliowy,
sok z cytryny,
bakalie:
rodzynki,
orzechy,
galaretka owocowa.

Wykonanie:

Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Jajka wymieszane ze śmietaną wlać do wrzącego mleka i gotować 3-4 min. na małym ogniu. Przelać na sitko i ostudzić. Otrzymany serek rozetrzeć z roztopionym masłem i cukrem pudrem, dodać skórkę cytrynowa i bakalie.

Całość przekładamy do pucharków i zalewamy tężejącą galaretka, a na wierzchu układamy owoce: kiwi, mandarynki, banany, brzoskwinie.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!