Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Mazurek bakaliowy

www.sxc.hu
www.sxc.hu
Żeby zrobić takie ciasto wystarczą m.in. gorzka czekolada, cukier puder, kilka jajek. No i oczywiście bakalie! Przepis Aliny Hawryluk z Barwic.

Składniki:

wafle,
po 250 gram migdałów i rodzynek,
50 gram daktyli,
150 gram gorzkiej czekolady,
250 gram cukru pudru,
8 białek,
szczypta soli.

Wykonanie:

Migdały sparzyć, obrać i grubo posiekać. Daktyle pokroić, rodzynki umyć i osuszyć. Białka ubić na sztywno z sola i cukrem.

Delikatnie wymieszać piane z bakaliami oraz starta czekoladą. Rozsmarować na waflach. Wstawić na około 40 minut do ciepłego piekarnika.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!