Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Smaczna impreza w Koszalinie

Joanna Krężelewska [email protected]
Jan Kuroń, gwiazda Ulicy Smaków, nauczy kucharzy-amatorów, jak zrobić dania z rybą w roli głównej.
Jan Kuroń, gwiazda Ulicy Smaków, nauczy kucharzy-amatorów, jak zrobić dania z rybą w roli głównej. CK 105
W sobotę Rynek Staromiejski zamieni się w najsmaczniejsze miejsce w regionie. Tu nauczysz się gotować i... dobrze zjesz!

Program Ulicy Smaków

Program Ulicy Smaków

- godz. 11.30, 13.30 i 15.45 - koncert zespołu Kubryk
- godz. 12 i 13 - konkursy dla publiczności, prezentacje restauracji
- godz. 12.30 - występ Zespołu Mini Studia Poezji i Piosenki
- godz. 14, 16.15 i 18 - Konkurs plastyczny dla dzieci cz.I, prezentacje restauracji biorących udział w konkursie, występ Zespołu Mini Studia Poezji i Piosenki
- godz. 15 - pokaz gotowania zupy rybnej przez Jana Kuronia
- godz. 16.45 - przygotowanie ryby z grilla przez Jana Kuronia
- godz. 17.30, 18.30 i 19.30 - koncert zespołu Stara Kuźnia
- godz. 19 - Jan Kuroń przygotuje sałatkę
- godz. 20 - ogłoszenie wyniku konkursu na najlepszą potrawę z ryby
- godz. 20.30 - koncert zespołu Mietek Folk

Konkurs kulinarny dla koszalińskich restauracji, konkursy dla publiczności, wspólne gotowanie i koncerty zespołów szantowych - to tylko część atrakcji, jakimi smakoszy kusi Koszaliński Festiwal Kulinarny na Ulicy Smaków. Gwiazdą tegorocznej edycji imprezy będzie Jan Kuroń, syn Macieja Kuronia. Kucharz znany jest widzom programu Kuchnia.tv, gdzie wraz ze swoim bratem Jakubem prowadzi program kulinarny pt. "Kuroniowie rozgryzają". W programie przygotowują słynne dania z kuchni europejskiej, które przeszły do historii sztuki kulinarnej dzięki filmowi i literaturze.

Zanim jednak kucharz zawita na plac przed koszalińskim ratuszem, dla publiczności zagra formacja Kubryk (godz. 11.30). Od południa prezentować się będą restauracje, które wezmą udział w konkursie na smaki. Jan Kuroń o godz. 15 nauczy wszystkich chętnych, jak zrobić wyśmienitą zupę rybną. O godz. 16.45 zaprosi na warsztaty z grillowania ryby, a o godz. 19 zrobi sałatkę rybną. W gotowaniu pomagać będą osoby z publiczności, za co otrzymają upominki. Każdy chętny będzie mógł spróbować przygotowanych dań.

O godz. 20.30 miłośnicy opowieści o morskich awanturnikach, korsarzach i piratach, o krwawych bitwach, rejsach ogromnych galeonów wypełnionych perłami i złotem będą mogli wysłuchać koncertu zespołu Mietek Folk z Bartoszyc.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!